Van onbezonnenheid naar lock-down beleid


Reizen / vrijdag, september 18th, 2020

Van onbezonnenheid, het beleven van dé Millennialdroom, zeeën van tijd, rust, ontspanning, de mooiste reizen, complete vrijheid naar een volledig lockdown beleid.

Vietnam z.s.m. verlaten

Het ging heel erg snel… Met allerlei wilde plannen in het vooruitzicht, een backpack met 15 maanden aan geweldige reiservaringen en herinneringen op mijn rug ging ik niet verder naar Cambodja, maar terug naar Nederland. We moesten z.s.m. het land verlaten en hoe graag we wilden blijven reizen, die Vietnamezen wilden ons niet eens meer in hun taxi’s meenemen. Het was menens, we moesten naar ‘Buitenlandse Zaken’ luisteren.

Daaaaag Vietnam…. :'(

Tranen met tuiten

Tranen van verdriet én geluk, want o mijn god, wat een bizar mooie tijd heb ik gehad en stel je voor dat ik NU pas zou gaan en de hele reis in duigen zou vallen… Die mensen zijn er genoeg! Ik ben dankbaar dat ik nog heb kunnen reizen en zoveel moois heb mogen zien… Ik zeg tegen mezelf dat dit plotselinge einde van mijn reis geen definitief vaarwel wel is… En zo troost ik mezelf…

Back to reality?

Na al die maanden terug naar Nederland. Terug naar het ‘normale’ en snelle leven waar ik zal moeten solliciteren, een nieuw plekje moet gaan vinden en opnieuw mijn draai… Spannend, MAAR ik zie heel veel mogelijkheden..

Ik voelde geen behoefte om terug te gaan naar mijn eigen huisje in Den Bosch, waar ik al 8 jaar woonde, iedereen ken en de omgeving heb uitgespeeld.

Zelfs in deze tijd van Corona waar ik dan misschien écht alleen zal zijn, kies ik ervoor om naar dé hoofdstad van Nederland te gaan. Nieuwe dingetjes ontdekken op een plek waar altijd leven is, dichterbij het strand, omgeven door mooie natuurparken en reservaten.

Ik denk dat ik hier mijn ei nog wel even kwijt kan en rustig kan wennen aan de Nederlandse maatschappij…

Waar deuren sluiten, gaan er tal van nieuwe open. En veel zo bleek!

Sesam open u!

En toen ging het opnieuw heel snel… Wagenwijd open, die deuren..

Binnen twee weken na aankomst in Nederland had ik al een baan gevonden als persoonlijk begeleider van dak- en thuislozen met psychiatrische gevoeligheid. De doelgroep waarvan ik op reis wel eens dacht ‘DAAR WIL IK NAAR TERUG!’.

Een huis was ook zo gepiept! Al die Airbnb’s staan te huur. Timing!! Ik ging samenwonen met mijn lieve reisgenoot en vriendin met wie ik eigenlijk nu in Australië zou zitten en wie nu zelfs mijn collega is. Dingen lopen zoals ze lopen en in toeval geloof ik al lang niet meer… Het heeft zo moeten zijn!

Dag Brabant, Hallo Amsterdam

Heel kort was ik bij mijn ouders maar al snel vertrok ik met mijn koffertje naar Amsterdam. Ik reisde dus niet terug naar Azië en Australië, maar naar de hoofdstad van ons eigen kikkerlandje. Een nieuw avontuur. Compleet onverwacht, maar o zo leuk! 

Het viel me op dat het in Amsterdam drukker was en dat mensen veel minder dan in Brabant afstand hielden en zich aan de Corona maatregelen hielden. In de parken rondom de stad kon je over hoofden lopen. Het leefde hier gewoon…

Vrijheid gekocht

Ik kocht een scooter en had zo mijn vrijheid weer wat meer terug. Er zijn allerlei steden, stranden en parken die ik wilde zien en zo ging ik op mijn vrije dagen naar Zandvoort, Noordwijk, Volendam, Hoorn, het Amsterdamse Bos, de Duinenparken enzovoorts enzovoorts..

Ik voelde mezelf ondanks Corona en alle restricties nog steeds heel vrij! Ik paste me sneller aan dan verwacht en die reis voelde ondertussen als een droom. Alsof dat leven niet van mij was. Zo gek! Zo snel is alles weer normaal…

Ik beleefde veel plezier aan mijn werk en de collega’s, trok erop uit met vrienden, vriendinnen, familie én met wat dates voor wie ik eindelijk weer wat ruimte voelde..

Het is wel geen Azië en Australië, maar hey dit is OOK leuk!

Gevoel gevangen te zitten

Toch hakte het er af en toe in… Het gevoel gevangen te zitten.. Het is gewoon een naar gevoel niet te kunnen doen wat je graag wil doen..

Ik betrap mezelf op de gedachte dat ik ondertussen wel op een festival had willen staan, links vooraan naar de DJ had willen schreeuwen, met wat meiden naar Ibiza, een groot huisfeest of gewoon een avondje doorzakken in de kroeg… Tsjaa…

Ook al zijn er 1000 alternatieven voor activiteiten, het voelt als een beperking dat je ook heel veel nu nog steeds niet kan en ook gewoon niet mag. Voor ons, Millennials, waarbij vrijheid de belangrijkste waarde is, is dit de hel… En zo voelde ik hem ook wel eens….

!! Mogelijkheden gezocht !!

Het bleef de kunst om juist in deze tijd te zoeken naar wat wél kon. Om oude hobby’s te herpakken en naar buiten te gaan. Alleen of samen… En zo deed ik dat ook. Ik kon rustig aarden in Nederland en had ontzettend veel lol in alles wat ik ontdekte en deed!

Geïnspireerd en vol positiviteit vooruit

Die maanden hier, alle veranderingen in de wereld en het werk in de hulpverlening hebben me de pen weer veel meer doen pakken.

Ik ga je meenemen in de vele ervaringen van het afgelopen half jaar, het daten anno 2020, hoe je kan zorgen dat je leven géén sleur wordt, hoe je bewuster kan leven, positief kan leven, hoe je meer geluk kan ervaren, in het doen wat je écht wil, hoe je grip krijgt op gedachten, hoe je leuk en gezond kan bewegen en véél meer….

Leuk dat je er bent en tot heel gauw jij mooi mens!

 

 

 

2 Replies to “Van onbezonnenheid naar lock-down beleid”

 1. Super leuk weer van je te horen.
  Fijn dat je weer plekje hebt gevonden.
  Ik ga zekers weer alles lezen.
  Soms heel herkenbaar.
  Veel geluk in nederland .
  Groetjes jacqueline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *