Dé Millennialdroom


Reizen / maandag, december 17th, 2018

Als je geen verre reis maakt, dan is je leven niet compleet, zo las ik een tijd terug in het AD. Bijna driekwart van de millennials verwacht een verre reis te maken. Reizen is hot, reizen is trending.

Let’s do this!

Na zes jaar denken aan, dromen over en jaloers zijn op, is het voor mij tijd om te gaan doen. Op één of andere manier kwam het er eerder niet van óf misschien was ik er gewoon niet klaar voor. De ene keer had ik een relatie, de andere keer net een nieuwe baan, toen een nieuwe woning en ach… Wat het ook was, NU is de tijd aangebroken. Ik ga het doen! ALLEEN. Helemaal alleen met een rugzak ter grote van mijn gehele bovenlijf tot en met mijn kruin. Sprong in het diepe!

Not as easy as one, two, three

Nu klinkt het super easy, maar ik hoor je denken en inderdaad je hebt gelijk… Het is niet niks, want alleen gaan is best spannend en je moet inderdaad je baan opzeggen of onbetaald verlof vragen én het dan nog krijgen. Daarnaast zit je met je woonruimte. Mag je het (onder)verhuren? Moet je het opzeggen? Zal je het verkopen? Tsja, grote beslissingen zijn het en als de keuze om te gaan is gemaakt, moet er een hele hoop geregeld worden.

Wachten op hét moment

Ik heb mijn baan opgezegd.. Een tijdje terug al. Ik vond mijn draai niet in die functie, ik was moe en voelde me niet voldoende enthousiast bij het lezen van nieuwe vacatures. Dit bleek mijn perfecte moment om serieus na te gaan denken over mijn wens om een tijd te reizen. Werd dit dan hét moment?

Yes! Mijn moment! Hij is gekomen. Op naar Thailand dus. Ik bespaar de hele lijst met wat ik allemaal heb moeten regelen. Dat komt later wel, maar dit is gewoon het moment! Mijn ticket is geboekt, een globale route staat op mijn telefoon. Mijn inspiratie vooral gehaald uit blogs van reizigers, met één oog in een boekje over Thailand en het andere in zo’n reisbrochure. That’s all… voor nu dan 😉

Geen concreet plan

Ik krijg veel vragen en grappig genoeg zijn het steeds dezelfde! Waar ga je heen? Ga je helemaal alleen? Hoe lang ga je dan?… Men valt nog net niet achterover, maar als ik zeg dat ik geen idee heb hoe lang ik weg wil blijven en niet weet waar ik na Thailand naartoe ga, zijn ze met stomheid geslagen.

Toch heb ik overal bizar goed over nagedacht! Dat ga ik de komende tijd delen. Ik zal je zo nu en dan vertellen over deze ‘Millennialdroom’.

To be continued!

5 Replies to “Dé Millennialdroom”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *