Hurry en worry


Lifestyle / dinsdag, juni 19th, 2018

Gejaagd

Haast, altijd haast. Gejaagd. Onze westerse maatschappij is gejaagd en het leven is jachtig.

Boodschappen doe ik snel vanuit mijn werk. Of je bestelt het gewoon online en haalt het op bij zo’n pick-up point onderweg naar huis. Snel wat koken, gauw wat eten. Daarna even naar die vriendin waar ik drie weken geleden mee af heb gesproken voor vandaag. Even wat koffie drinken en snel naar de kapper. Misschien nog snel even sporten en dan nog even op Facebook, Instagram, SnapChat en LinkedIn scrollen om te zien dat Sophie zwanger is, Jaap gaat trouwen en Tamara een opleiding begint. O, en dan de (groep)chats weer even antwoorden, nog snel bellen met mama en in bed nog gauw die mail lezen.

Overvolle agenda

Op zondagavond sla ik mijn agenda open voor de komende week en ik zie dat elke dag en avond, elk vrij moment weer goed gevuld is. 5 dagen werken, de schoonheidsspecialist, reünie met de oude huisgenootjes, wimpers stylen, nagels stylen, twee verjaardagen, een borrel met een vriendin, een avondje op stap, een dagje weg met de familie en nog even naar opa en oma. Op mijn reservelijst staan nog een paar vriendinnen die ik beloofd heb te appen als er plots iemand afzegt. Hetzelfde geldt voor een paar nieuwe klantjes die ik niet kwijt kan nu. Oeps, mijn huishouden staat natuurlijk niet ingepland, daar moeten we nog even tijd voor maken! Elke dag tijd tekort.

Zo jagen we maar lekker door. Hectisch werk waarin we van hot naar her vliegen. De werkvloer die veel van je vraagt maar ook gewoon verwacht. En thuis gaat dat dus ook zo. Ik vraag en verwacht ook veel van mezelf. Om mij heen hoor ik zelden wat anders. Iedereen is druk. Druk is de norm, druk is cool, als je het druk hebt dan zal het wel goed gaan.

busy

Nooit écht tijd, nooit écht rust

Ik vind wat leuks doen met vriendinnen, een dagje weg met familie en een borrel drinken vaak heel ontspannen, maar soms vind ik het wel irritant dat dat even snel ervoor staat en dat alles zo vast staat. Op zondag is mijn hele week al gepland. Geen ‘vrije’ ruimte. Nee, ik wil een goede collega zijn, een lieve dochter, zus en vriendin, een fijne buurvrouw, een betrokken kleindochter, een betrouwbare wimper- en nagelstylist en een sportieve, gezonde, goed uitziende meid die ook nog meetelt.

Er is altijd wel iets te doen. Ook op die momentjes van rust. Ik had op die momenten ook nog mijn auto kunnen wassen, kunnen gaan shoppen voor die bruiloft, bij kunnen kletsen met Merel of die papieren eens op orde kunnen brengen. Echt rustig voelt het niet, want het voelt alsof ik altijd nog wat belangrijkers moet doen. Die drive, die onrust die mij vanuit de stilte weer de menigte in drijft. Op naar de volgende kop koffie bij die ene vriendin op mijn reservelijstje.

Zoektocht naar evenwicht

Op zoek ben ik naar een goed evenwicht. Een evenwicht tussen moeten, kunnen, inspanning en ontspanning.

Ik neem je mee in mijn zoektocht naar ‘DÉ BALANS’. De meeste artikelen over dit thema vind je onder ‘wel-zijn’  en lifestyle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *