Millennials: generatie Y (1980 – 2000). Dit zijn wij.


Millennials / dinsdag, juni 19th, 2018

Milliennials; dit zijn wij

Doelgroep

Wie? Millennials?

Yes! Millennials. De term vliegt om je horen. Klinkt als millennium en minitials, maar nee het is echt millennials. En met millennials wordt verwezen naar een generatie. Iedereen die tussen 1980 en 2000 geboren is behoort tot deze groep. Onze ouders zijn van de babyboomgeneratie (1940-1955) of generatie X (1955-1980). Millennials worden daarom ook wel eens generatie Y genoemd en hebben zich voornamelijk in het nieuwe millennium ontwikkeld, vandaar millennials.

Technologieën

Hard werken met onze handen, zoals de meesten van onze ouders deden zijn wij niet gewend. Wij zijn gevormd met technologieën die veel van de handarbeid heeft weggenomen en we zijn groot gebracht met de overtuiging dat je alles kan, als je er maar hard genoeg voor werkt.

Thuis, buiten en op het werk. Al die technologieën hebben ervoor gezorgd dat wij altijd bereikbaar zijn. Het gros van de millennials slaapt met hun telefoon naast zich. Staan op nadat ze op hun telefoon alle social media kanalen hebben gecheckt en het laatste nieuws op hun homepage hebben gescand. We eten ons hypermoderne gezonde kwarkje of vegan superfood, maken daar een foto van en posten dit op ‘ons verhaal’ op Facebook en Instagram. Het leven lijkt perfect op ons social media kanaal. De mooiste plaatjes komen voorbij.

Studie, werk, reizen én burn-outs

Tom is eindelijk geslaagd op de uni zie ik net op Insta. Master in Rechten. Netjes! Na zijn burn-out viel het niet mee zijn studie én werk op te pakken, maar het is hem dus gelukt om na zijn hbo ook deze titel binnen te slepen. Status: op zoek naar een nieuwe, fulltime job!
Ervaring leert dat de overstap naar het fulltime werkende leven groot is. De verwachtingen zijn hoog gespannen en de flexibele studietijden zijn voorbij. Een contract voor bepaalde tijd. Jammer, het wordt niet verlengt. Onzekerheid, maar ook nieuwe kansen. Kansen en keuzes. Wat ga je doen? Een nieuwe job of een sabbatical? Grootse reizen worden geboekt. Naar het goedkope Azië gaan en een reisblog beginnen misschien? Alles kan!

Daten anno ’18

Wil je samen op reis? Of ben je gewoon op zoek naar een date? Een avondje bioscoop en een lekkere cocktail? Nou, dan ga je toch even op datingapp Tinder. Swipe naar links als de foto niet bevalt en naar rechts als jij deze verschijning interessant vindt. Misschien heeft mr. Handsome jouw foto ook wel geliked en zijn jullie een match?! En ja hoor, gotcha! It’s a match! Met een beetje geluk begint hij een gesprek en anders moet je toch zelf de stoute schoenen aantrekken.
Damn, hij kan vanavond niet. Hmm oké poging 2. Instagram… daar like je een oude foto van die ene jongen die je op dat festival vorige zomer hebt ontmoet, wie weet?!! Yes, dat werkt! Je krijg een PM (personal message). Hij is nog altijd vrijgezel en heeft niks te doen vanavond. Nou, top!! Is dat ook weer even geregeld.

smartphone

Mobiel leven

Met je date wat eten en daarna een drankje in een kroeg? Je zoekt online op tripadvisor welke toko hip is en loopt hét nummer 1 restaurant in. Je kijkt rond. Shit, de stopcontacten zijn bezet en je telefoon is bijna leeg. En o, my god, de WiFi code die op de poster bij binnenkomst staat werkt ook niet. Een WiFi hotspot maken met je eigen telefoon is geen optie want je bent door je mb’s heen van die maand. Crisis! Stress! Kom, naar een andere tent!

Maatschappelijk betrokken

Eenmaal thuis gaat die televisie aan en zie je dat journaal. Wat een drama. Vluchtelingen verdronken, oorlogen, conflicten, mishandelingen, natuurrampen, moorden en ander leed. Wij, millennials, willen overal massaal iets aan doen, maar hoe dan? Dat weten we dan weer niet.

Vrijheid blijheid

Wat we wel weten is dat vrijheid heel belangrijk is en dat je vooral jouw eigen unieke zelf moet kunnen zijn. Wie of wat je bent, het maakt écht niet uit. Vrouw, maar toch man? Nou dan ben je toch man? Voel je het geen van beide, nou dan ben je gewoon genderneutraal. Alles is oké voor ons. We houden van vrijheid in keuzes, in werkplekken, relaties en veel meer. We doen er alles aan om die waarde te beschermen en waar dan ook uit te dragen.

Festivals

Benieuwd geraakt naar deze club jonge mensen en wil je ze allemaal ontmoeten? Ga dan eens naar een dancefestival, zoals Mysteryland, Tomorrowland of The Flying Dutch. We gaan in onze mooiste outfits, liefst met onze afgetrainde lijfjes naar festivals waar we mensen van over de hele wereld ontmoeten en die we vanaf dat moment voor altijd kunnen volgen. We gebruiken hashtags (#) om mensen over de hele wereld ons bericht te laten volgen. En we laten zien wat een ‘trending topic’ is en wat dus populaire onderwerpen zijn.

Connected met de hele wereld, zijn wij vrij maar ook gevangen.

One Reply to “Millennials: generatie Y (1980 – 2000). Dit zijn wij.”

  1. Wervelend bestaan! Ik lees dat ik van generatie X ben, het pre-digitale tijdperk 🙂 En dat merk ik in mijn werkende en in mijn dagelijkse leven. Tuurlijk, je kunt t leren, maar het gemak, de souplesse is er niet.
    Ook het altijd bereikbaar zijn heeft z’n keerzijde; je staat immer ‘aan’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *