Een leuk en gelukkig leven!


Lifestyle / donderdag, oktober 8th, 2020

‘Jij doet precies alles wat ik mezelf altijd na een vakantie voorneem, maar wat we dan in the end nooit doen.. Dat vind ik zo mooi om te zien!!’

Ik lachte zachtjes…

Elke dag is betekenisvol en speciaal! Een speciale gelegenheid! Ik heb er mijn levensmotto van gemaakt en de laatste jaren volledig volgens dit principe geleefd! Het is zoooooveel makkelijker dan je denkt en heel belangrijk voor je levensgeluk! Het zit in de grote, maar vooral ook in de kleine dingen… Sleur? Mij niet bellen!

6 tips voor meer levensvreugde

1. Volg je verlangen

Het aller-, aller-, allerbelangrijkste ingrediënt voor een leuk en gelukkig leven is te luisteren naar wat je diep van binnen wil en wat we vaak niet doen omdat ons ego overstemt. ‘Je ‘moet‘ nog zus, je ‘moet’ nog zo’. ‘Als ik dit ga doen, dan denken ze vast dat….’ Laters ermee. Jij WIL dit en dus is het goed. Jij bent goed. Jij doet goed. Doe wat je gelukkig maakt. Just *&^%(^$# do it! Er is er maar één die jou gelukkig kan maken en dat ben je toch echt zelf!

2. Ga zorgvuldig om met je tijd

Leef jij of word jij geleefd? Ga intentioneel om met de tijd die je hebt. Gandalf: ‘Het enige wat je hoeft te doen, is beslissen wat je doet met de tijd die je is gegeven.’ Cruciaal voor plezier en levensgeluk jongens! Besteed jouw tijd aan hetgeen belangrijk is voor jou. Plan je alles vol of geef je jezelf ruimte? Wat zou je doen als je meer tijd hebt? Dat antwoord is een interessante! Wat kan je laten om meer tijd voor jezelf te creëren?

3. Maak veel ruimte voor spontaniteit

Het beste cadeau dat je jezelf kan geven is…. Grote kruizen in je agenda! Wie zegt in godsnaam dat je volgende week zaterdag om 14:00 uur zin hebt in shopppen met Soof? Misschien heb je die dag wel veel meer zin om een spontane dagtrip naar Friesland te maken??! Een strandwandeling met alleen jezelf…. Offf??? Spontane acties zijn de leukste én je geeft jezelf zo ruimte om te doen wat je NU écht wil. Krassen maar!!

4. Probeer eens wat nieuws: stap uit je comfort-zone!

Uit je comfort-zone betekent uitdaging, creativiteit, ontwikkeling én nieuwe energie! Zo lang je het niet probeert, weet je het niet.

 • Ga eens naar een sauna of een avondje baantjes trekken i.p.v. netflixen.
 • Schrijf je in voor een boksles. ALLEEN!
 • Yoga relaxt, zweverig of saai? Give it a try!
 • Ga naar een andere stad om daar koffie te drinken.
 • Neem een andere route naar je werk.
 • Huur een kano of ga suppen in plaats van je classy sportroutine.
 • Ga eens kleuren… Of schilderen!
 • Wat deed je vroeger graag? Kralen strijken? Potten bakken? Kaarsen maken? Probeer het weer eens!
 • Kook een nieuw gerecht voor een ander.
 • Spijt dat je geen piano bent gaan spelen? Wacht niet langer!!
  Plan je eerste les!
 • Benader de wereld gewoon meer zoals een kind.
  Verwonder. Bewonder. Probeer, creëer!

Onze hersenen maken voortdurend nieuwe cellen aan en leggen daar verbindingen tussen aan. En dat gebeurt vooral als je iets nieuws leert of doet. Mooi toch?! Misschien spannend, maar toch ook fijn…. Kan groots, maar ook klein. Ik kan je alleen maar zeggen dat het gevoel wat je ná zo’n nieuwe activiteit hebt, echt heerlijk is en dat onzekerheden en angsten zoooo onterecht bleken!

5. Trek erop uit en ontdek een nieuwe plek

Je bent een dag vrij. Doe je denkbeeldige backpack op je rug en ontdek nieuwe plekken zoals je doet als je op reis bent! HEERLIJK! Koppel los van je dagelijkse routine en stap die auto in, pak de bus, stap in de trein. Neem de fiets. Doe iets.. GA! Niets is zo leuk als een dagje weg.

Voor hetzelfde gevoel als dat op vakantie hoef je niet écht weg. Er is in jouw provincie zoooooveeeeel leuks! Maar ook bij de buren hoor. Doe wat research en vertrek.

Ga lekker naar een andere stad. Naar dat dorp verderop. Naar die duinen een uur hier vandaan. Ga naar de zee, neem een lunchpakketje mee om daar te lunchen en uit te waaien. Groet en ontmoet nieuwe mensen, ga naar dat kasteel en lees over de geschiedenis, ga voor een rondvaartje in dat vestingstadje, doe een stadswandeling in een stad waar je nog nooit bent geweest, ga naar een Nationaal Park, een natuurmonument, Rijksmonument, een gemeentelijk monument…. Check de VVV-site en Bon Voyage!

6. Doe het nét even iets anders

Elke dag kun je het nét even wat anders doen. Eet eens met zijn allen op de bank, kook je maaltje en eet het in het park, kijk geen netflix maar bak samen een cake, gourmet eens op dinsdagavond gewoon omdat het kan!, nodig je ouders bij jou uit in plaats van dat jij daar weer naartoe gaat, laat de hond van je buurman uit in plaats van de wandeling door hetzelfde park enz, enz, enz, enz, enz.

GENIETEN JIJ!

Het allerbelangrijkste ben jij. Maak contact met je verlangens! Doe wat je leuk vindt, doe waar je helemaal happy van wordt, waar je kneiterrrveel energie van krijgt! Doe dit heel veel en zovaak als je kan!

‘Maak van elke dag een speciale gelegenheid!’

 

One Reply to “Een leuk en gelukkig leven!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *