Daten anno 2020


Relaties / zondag, oktober 11th, 2020

Volgens mij wonen die 3 miljoen singles waar ik eerder over schreef in ‘De ware liefde‘ allemaal in Amsterdam… Jeeeeezus wat een verzadigde, snelle datingmarkt!

Een half jaar verder, tal van dates rijker maar thé one nog niet gevonden… Denk ik! Mijn eerste ervaringen als date expert…. Kan er een boek over schrijven… Man o man!

In dit stuk lees je er een hoofdstukje van! Waar je die dates ontmoet, hoe de dates ervaren worden, hoe die eerste indrukken allesbepalend zijn, hoe de macht van de aantrekkingskracht in praktijk werkt, een floppie en uiteraard een paar tipjes! Nou, nou. nou… Geniet ervan!

De vindplaatsen voor al je dates

Allereerst… De plek waar je al dat schoon vindt in deze sobere Coronatijden!

 • Tinder…. Ik weet niet hoor, maar daar heb ik nog helemaal niks (aan) gevonden. Op die app moet ik echt 30 minuten swipen voordat ik iemand zie waarvan ik denk dat ie misschien wel wat heeft… Gedoe! Daar bovenop…. Mijn cliënten die ik begeleid kunnen natuurlijk ook gewoon Tinder downloaden en zo had ik dat geweten.. Dag Tinder!
 • Happn…. Hoe leuk is dat. Dacht ik.. Je kunt niet op stap, maar op deze manier nog wel mensen LETTERLIJK! tegen het lijf lopen. Je verschijnt bij elkaar op het scherm als je elkaars pad hebt gekruist. Bij de supermarkt ofzo…. Er zat precies één leuke date tussen en verder kom je dus continu dezelfde mensen tegen… Bij de winkel op de hoek. Dag Happn!
 • Inner Circle… BY FAR THE BEST! Ik word toch zo blij van Inner Circle. Eén op de 20 is een swipe naar rechts, de meeste mannen beginnen een gesprek én deze hebben nog inhoud ook. Halleeelujjaahh! Mocht je er geld aan uitgeven, dan is het dat meer dan waard. Ik geef geen relatiegarantie, maar wel een hoop leuke dates. Promises!

Handen vol

In het begin had ik het er maar druk mee. Mijn agenda was goed gevuld met meerdere dates per week. Zo ook die van mijn Amsterdamse vriendinnen. We konden onze lol niet op en maakten er menig grapje over. ‘Wie heb je gister nou ook alweer gezien?’ Voor elke date werd een bijnaam bedacht om ze zo te onthouden. ‘Hoe is het met brillie?’, ‘Hoe was het met Nijmegen?’ ‘Hoe gaat het met meneer de politicus?’ Alles goed met de piloot?

Er zaten weken tussen dat ik meerdere jongens ontmoette. Super gezellig, maar het bleek ook best ingewikkeld. Had Marc nou dat sollicitatiegesprek vandaag of was het Erik? Klaar mee! Zo rond begin zomer vond ik het tijd voor focus. Eén tegelijk!! Kwaliteit!

Eerste indrukken

BAMMM! Een paar seconden. De manier waarop hij naar me toe loopt, hoe hij ‘Hallo’ zegt of mij omhelst. Het is gedaan! De eerste indruk is gemaakt in een paar seconden. Nog voordat je brein ermee kan bemoeien is het oordeel geveld en we kunnen er NIKS meer aan doen. Wetenschappelijk bewezen door o.a. Malcolm en gelezen in ‘Blink‘. Hoe graag ik ook met mijn ratio wil bijstellen, het is volgens  zijn onderzoeken tevergeefs en gezien mijn ervaringen denk ik dat ik hem gelijk moet geven….

Date twee of toch nee?

Toch wilde ik veelal niet toegeven aan die eerste (mislukte!) indruk. We hadden toch een super gezellige date?!?! Dat is toch genoeg voor een tweede date? Hij voldoet tevens aan menig wens op mijn wishlist..?? En zo overtuigde ik mezelf dat hij het misschien tóch wel was… Ik luisterde dus meestal niet naar mijn intuïtie. Stom dus, want volgens de wetenschap had dat onderbewuste het direct al bij het rechte eind! Met al die verloren tijd die ik besteed heb aan het malen of deze man toch niet de ware was, had ik dat boek nu ondertussen wel af!!

Hét allesbeslissende gevoel

Rationeel gezien heb ik al vier keer de vader van mijn kinderen ontmoet. Wat een toppers zitten er tussen zeg. Echt waar! Ze voldoen precies aan alles wat je moeder graag in haar schoonzoon ziet… Maar ja.. Ik voel het niet?? De wet van de aantrekkingskracht bepaalt en over hoe die écht werkt schrijft Tim Veninga van ‘Het Mannengeheim’ een leuk stukkie mocht je daar meer over willen lezen.. Het is vaak die chemie, die ervoor zorgt dat er een tweede of derde date komt. In een enkel geval ben ik naïef en denk ik dat de vonk later nog over kan slaan. Tot dusver had ik het mis. Toch maar naar Malcolm luisteren jongens..

De wet van de aantrekkingskracht

Fysieke aantrekking en chemie

Soms he… Echt heel soms spatten de vonken er vanaf… Moment één. We kijken elkaar aan. Steeds opnieuw en lang. Stiltes zijn oké. Die grijns op zijn én mijn gezicht. Poeeeh, en we zitten hier pas net! We hebben amper woorden gewisseld, we kennen elkaar niet… En toch is dat bekende gevoel er de heeeeele tijd… De vonken spatten er vanaf. Electicity! Chemie. Fysieke aantrekkingskracht. Niet in woorden uit te drukken. Dit is hét gevoel dat je graag wil!

Het komt zelden voor!! Echt zelden.. Ik kan het weten…. Fysieke aantrekking is iets unieks.. Het is iets wat je per se wilt ervaren en wat bijna verslavend werkt! Is het alweer vrijdag? Poeh, ik kan niet wachten hem weer te zien!

Emotionele aantrekking

Die chemie belooft echter nog geen emotionele aantrekkingskracht die je OOK nodig hebt. Later blijkt… Op date twee, drie, vier of vijf of dat die emotionele band ook kan ontstaan. Dan kom je erachter of je genoeg gemeen hebt, of je evenveel moeite voor elkaar wilt doen en of je voldoende interesses deelt… Hoe fijn die fysieke aantrekkingskracht ook is, met alleen maar dat kun je samen de wereld nog niet veroveren! Met alleen een emotionele connectie ook niet…. Zo blijkt..

 

Geen top-date maar een waargebeurde FLOP-date

Het is woensdagavond. Eindelijk een date met Sander!! Een jongen waarmee de gesprekken super gezellig zijn en welke heel veel inhoud hebben. We hebben een hoop gemeen en delen veel zelfde interesses. Je zou denken dat die emotionele aantrekking wel goed zit!

Picknickmandjes enzo

Het wordt een picknick. We spreken af allebei wat lekkers mee te nemen, een kleedje en natuurlijk een flesje wijn. Hopsa, alles in mijn fietsmandje en gaan met die banaan!
Corona piek! Mooi weer… Het Vondelpark zit vol. We spreken af op één of ander punt in het park. Ik wacht bij die ene ingang op de afgesproken tijd. Er staan meerdere meiden links en rechts van mij. Zullen zij allemaal op hun date wachten? Hmm…. Telefoon!

Ik: ‘Hoiiii, met Esther’
Sander: ‘Hiii, met Sander.. Ik loop nu naar die ingang toe’
Ik: ‘Ik sta er al! Oh, wacht ik zie je!’
Sander: ‘Top, ik zie jou ook!’
Ik: ‘Joe, tot zo!’ En ik hang op…

Walk of shame

Sander steekt over, loopt met gebogen rug, beweegt opvallend met zijn schouders op en neer bij elke stap, kijkt naar de grond en loopt recht op één of andere meid af met blond haar en een mega grote zonnebril… Hij steekt zijn hand uit en ik hoor hem zeggen..

Sander: ‘Hee, Esther toch?’
Trillend en strubbelend steekt het meisje haar hand uit: ‘Uuhhh, nee?’

Cruciaal moment

Sander kijkt onrustig om zich heen…. Mijn gedachten gaan alle kanten uit. ‘Zal ik iets zeggen? Zal ik niks zeggen? Zal ik wegrennen?’ Ik vind het sowieso niks… Mijn intuïtie heeft al gesproken.. De eerste indruk.. Het oordeel is geveld. De kaarten zijn gespeeld. Toch heb ik inmiddels mijn hand opgestoken…

‘Ik ben het… Hier is Esther!’..

Ik zeg grappend met een lach in mijn stem: ‘Nou, dat was het dan. Zet dit nog maar eens recht! Haha!’

Sander: ‘Jaaaa, dit was echt niet zo handig he. Flink in de min begonnen..’

Uhhh, jup!

Onherstelbaar….

We zitten een poosje te kletsen in het park. Ik moet écht heel nodig naar de wc Sander….

Met Sander werd het natuurlijk niks. Hij maakte weer ruimte voor een nieuwe vlam!

And so the story continues...

Date tips

Oh, oh, oh, ohhhh… Het is me allemaal wat. Maar man o man, wat is het leuk! Terugkijkend op de afgelopen periode verschijnt er een brede lach op mijn gezicht…. Voordat ik je verder meeneem in datelife en mijn leukste dates geef ik je de beloofde tips natuurlijk nog…..

 • Spreek nooit thuis af op een eerste date. Lees NOOIT!
 • Wees creatief als het om de activiteit gaat, je mag er best moeite voor doen (binnenkort de leukste dates!)
 • Trek er samen op uit
 • Kom op tijd
 • Besteed tijd aan je uiterlijk
 • Toon (oprechte!) interesse
 • Raak elkaar af en toe eens aan
 • Eindig je dates na één en anders zeker na vijf dates als die fysieke én emotionele aantrekkingskracht er niet is!
 • Ga op je intuïtie af
 • Ben jezelf, je anders voor doen werkt écht niet
 • Wees open, maar houdt het ook een beetje mysterieus. Ze hoeven niet meteen alles te weten
 • Never ever ghost je date. Gewoon nooit. Niet doen. Niet lief!

Doe ermee wat je ermee wil en don’t shoot the messenger!!

Happy Sunday lovely’s!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *