Dit is OOK de realiteit!


Reizen / woensdag, september 18th, 2019

‘Hé Es, hoe gaat het daar? Mis je thuis en NL niet? Nog niet klaar met het leven uit je tas? Niet wetend waar je naartoe gaat? Denk je niet aan je toekomst? Wordt het niet tijd dat je terugkomt, want dat leventje daar is natuurlijk niet de realiteit..’ Zucht..

Work hard, play hard..

6:38 is het als ik weer eens voor de wekker wakker word… Oefff, een nieuwe dag! Een werkdag vandaag net zoals die andere vier dagen van de week. Het is niet elke dag feest in Australië.. Althans, het is maar net wat je er zelf van maakt en of je de tijd wil nemen om de slingers op te hangen…

Na het werk kleed ik me snel om, haal de verfresten met een schuurspons van mijn handen en spring op mijn fietsje. Op naar de harbour, een prachtige rit. Langs het strand, tussen de palmbomen door, fluitend de berg op. Wat is het hier toch mooi…

Ik hike, wandel en fiets hier heel wat af en in de weekenden trek ik erop uit naar nationale parken of eilandjes in de buurt waar ik mijn tentje op zet en kampeer..  Je kan hier werkelijk waar overal gratis kamperen, er zijn overal openbare schone wc’s, warme douches en zelfs openbare BBQ’s waar hele groepen mensen in het weekend bij elkaar komen. Bijna ongelofelijk, toch? Ondertussen heb ik alles binnen een straal van 300 km wel gezien, maar toch blijf ik elke dag wat speciaals doen om elke dag weer onvergetelijk te maken.. Genieten!

kamperen australie

Uit m’n comfort zone

Soms heb ik wel eens momentjes dat ik thuis mis. Een koffie met familie en vrienden… Lekker vertrouwd met hen zijn. Het is wel eens lastig om zo ver weg te zijn, maar dit avontuur is nog altijd te mooi om eruit te stappen…

Maar het is ontzettend goed voor mij om het leven aan de andere kant te ervaren, 100% op eigen benen te staan en op elke nieuwe plek weer een heel leventje op te bouwen… Over persoonlijke groei gesproken.. Hoe vaak ik in 8 maanden al uit die comfort zone ben gestapt. Ontelbaar!

Ik begrijp nu ondertussen wel waarom zoveel mensen verliefd worden op Australië.. De levensstijl is heerlijk! Mensen werken, verdienen veel geld en maken van hun weekend een ongeplande minivakantie.. Er wordt hier gewoon niks gepland, door niemand. Niet vooruit, maar pas op de dag zelf en de opties zijn eindeloos!

Plangedrag

Als ik weer eens met mijn plandrang vraag of we komend weekend kunnen gaan kamperen kijken tenminste vier Australiërs mij aan alsof ik gek ben. ‘Misschien gaan we wel naar de grotten of blijven we thuis?’. ‘Hoe kun je nu al weten dat je komend weekend zin hebt om te kamperen? En dan nog iets… Misschien regent het wel (zeer onwaarschijnlijk hier maar goed) of staat er veel te veel wind. We bekijken het vrijdag wel eventjes, oké?’

Ooooh ja, of course. Duh!! Ik moet echt even nog verder ontplannen dan dat ik thuis al deed, maar wowwieee, wat geeft het lucht! En het leven is zoveel relaxter en leuker als je doet waar je op dat moment zin in hebt met de mensen die je op dat moment wil zien.. Fijn ook dat iedereen altijd kan afspreken als je diegene graag even wil zien. Ik houd ervan! Die Australiërs zijn nog niet zo stom hey….

Laidback

Ik ben echt gaan houden van die laidback cultuur down under en ik ben er ondertussen meer dan aan gewend. Ik verdien net als die Australiërs hier veel geld, ik kan dus veel sparen en net als zij geweldige uitstapjes en reizen maken. De Australische realiteit… Mijn realiteit..

Ik merk dat ik dat wel eens lastig vind als mensen zeggen dat dit leven hier niet de realiteit is. Alsof ik in een droomwereld leef, maar dat is niet zo… De mensen hier leven écht dit leven.

Men werkt hier gewoon van maandag tot vrijdag, maar ze trekken er massaal zoveel als ze kunnen op uit met hun eigen boot, jetski en 4WD. Het zal je vast niet verbazen dat het ziekteverzuim (ze nemen regelmatig een ‘sickie’ : een ziektedag waarop ze gewoon lekker liggen te dobberen) hier hoog is en die huizen hier lang niet zo opgeruimd en schoon zijn als bij ons in Nederland. Hier staat ‘leven’ veruit op nummer 1 en de rest kan wel even wachten..

Er is dus niet één realiteit, onze Nederlandse waar het gros vrije tijd moet inplannen en waar het merendeel van de uitjes ver vooruit is ingepland. Waar vrije tijd uiteten betekent… Of een drankje doen, series kijken en festivals bezoeken… Dat is hoe wij het gewend zijn, dat is de Nederlandse realiteit. De realiteit waar ik nu in leef is anders en lijkt voor velen waarschijnlijk een droom, maar voor deze mensen hier (en dus voor mij nu ook) is het gewoon de werkelijkheid..

Zoals de Australiër die nu in Londen woont wel eens zei: ‘Ik ga die Europeanen is laten zien dat je niet druk hoeft te zijn om te leven’. Ik ben stiekem best benieuwd hoe het nu met hem gaat 🙂

5 Replies to “Dit is OOK de realiteit!”

  1. GE-WEL-DIG Esje!!… als ik het zo hoor ben ik best wel n beetje jaloers😜…. dat jachtige gedoe hier!! alle goeds voor jou stoere meid en n dikke kus!💋

  2. Dag Esther leuk om te lezen dat je zo goed in je vel zit! Dat de ‘droom-realiteit’ je lijkt te brengen wat je zocht. Heel veel geluk en verdere mooie ervaringen gewenst door ons, Mia en Jos.
    We zijn blij dit zo van je te lezen.
    Goede schrijfster ben je. 😘

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *