Wandelen is HOT!


Lifestyle / dinsdag, oktober 30th, 2018

Je verwacht ons, Millennials, in de sportschool waar aan killerbody’s wordt gewerkt… Je verwacht ons in een restaurant, uiteten met vrienden, thuis achter een iPad of scrollend op Social Media. Je verwacht ons zeker niet in het parkje aan de rand van de stad of in de duinen. Maar guess what? Daar zijn we dus wél! En steeds meer ook!

Escape busy life

Je hebt die klink vast, opent de deur en wordt mee naar buiten gesleurd! Een krachtige wind. Stevige schoenen aan en gaan! De wandeltocht is begonnen.

Er is niets zo lekker als na een drukke werkdag de rust opzoeken. We doen het massaal. Ontsnappen aan de gehaaste maatschappij.

Even die sneltrein uit. Het volgende perron! Yes, nu!

Back to nature

Het dichtstbijzijnde park, daar ga ik heen. Ik groet iedereen die ik tegenkom. Het lijkt wel of al mijn voormalige studiegenoten het park ingedoken zijn… Iedereen die nog dacht dat wandelen alleen voor onze moeders is, die zit er finaal naast!

Het aantal (jonge!) rustzoekers wordt steeds groter. We willen massaal vertragen. Vandaar dat wandelen ook steeds populairder wordt… bij iedereen.

Hier en nu

Als je wandelt dan kun je de productie in je bovenkamer even stilzetten. Geen 150 e-mails waar je op moet antwoorden, 6 whatsapp groepen die je aandacht vragen, deadlines en herinneringen aan wat je nog allemaal moet doen.

Tijdens een wandeling is het tijd die gedachten te verbannen door aandacht te geven aan je zintuigen. Een briesje in je gezicht, wind door je haar, het kraken van de bladeren, knisperende takken, de groene bomen, de geur van het gras en het geluid van een voorbij vliegende zwerm vogels..

En weg zijn al die gedachten! Je ontspant en creëert letterlijk ruimte. Ruimte die je na je wandeling weer kunt vullen met de beste ideeën die voor die wandeling nog voor een gesloten deur stonden.

Medicijn voor burn-outs en depressies

In de tijd dat de burn-outs en depressies onder jonge mensen de pan uit razen, gaan de wandelschoenen als warme broodjes over de toonbank. We hunkeren naar de dopamine dat wordt aangemaakt tijdens het wandelen en wat dus goed is voor je stemming. Net antidepressiva! Daarnaast zorgt wandelen ervoor dat de cortisolwaarde in je bloed wordt verlaagd. Het vermindert stress, het voorkomt én geneest mentale problemen. Niet voor niks dat hulpverleners én alle overprikkelde jeugd zweert bij een rondje om.

#FIT

Een leuke bijkomstigheid is dat fitte lichaam. Ik kan geen wasbord garanderen, maar wel verbranding van gemiddeld 70 kcal per gewandelde kilometer. Je bouwt spieren op en breekt vet af. Je nachtrust en concentratie verbeteren en je krijgt meer energie. Hands up voor alle #fitgirls en #fitboys!

Had je nog niet voldoende redenen om erop uit te trekken dan was dit de druppel, toch?

Hop die wandelschoenen aan en gaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *